20 augustus 2023

The Willis Chorale o.l.v. Huw Williams
Organist: Martyn Noble
Liturg: ds. Margreet Klokke

Op zondag 20 augustus 2023 om 17.00 uur wordt in de Hooglandse Kerk de vijfde Evensong van dit jaar gezongen. Een mooie gelegenheid om de het laatste weekend van de zomervakantie mee af te sluiten. Het koor is de inmiddels bekende Willis Chorale, sinds 2016 onder leiding van Huw Williams (Bath Abbey). Het  ‘Father’ Willis-orgel wordt bespeeld door Martyn Noble (St James’s Palace, Londen). Ds. Margreet Klokke zorgt voor een verweving van muziek en spiritualiteit.

In de Evensong komen verschillende beroemde componisten uit het Verenigd Koninkrijk aan bod die een belangrijke rol hebben gespeeld in de Anglicaanse kerkmuziek. Het is daarmee een muzikale reis door de tijd. Begonnen wordt met een werk voor dubbel koor van de 16e-eeuwse componist Orlando Gibbons. Daarna volgen meeslepende 20e-eeuwse composities van Paul Spicer en Kenneth Leighton  gevolgd door de beroemde 19e -eeuwse anthem ‘Blest pair of Sirens’ van Hubert Parry. Tot slot zingt het koor het serene ‘Behold, O God our defender’ van John Scott.

Organist Martyn Noble zal bij aanvang de Organ Sonata van Edward Bairstow uitvoeren en de Evensong afsluiten met de Fanfare van Percy Whitlock (from 4 Extemporisations).

Kortom, een Evensong om naar uit te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *