28 mei 2023

Op zondag 28 mei om 17:00 uur vindt in de Hooglandse Kerk de tweede Evensong van dit seizoen plaats.

Uitvoerenden zijn:

  • The York Minster Choir o.l.v. Robert Sharpe
  • Organist: Benjamin Morris
  • Liturg: ds. Margreet Klokke

Het beroemde koor van York Minster, dat tot de beste van Groot-Brittannië behoort, is op tournee door Nederland en zingt onder andere in de Sint-Janskerk in Gouda en in de kathedraal van ‘s-Hertogenbosch. Zij besluiten hun reis met een Evensong in de Hooglandse Kerk in Leiden.

De muziek in deze voornamelijk gezongen Evensong heeft betrekking heeft op het feest van Pinksteren. Zo zingt het koor ‘O Lord, give thy Holy Spirit’ en ‘Loquebantur variis linguis’, beiden van de 16e-eeuwse Engelse componist Thomas Tallis. Verder wordt uitgevoerd de ‘St Paul’s Service van Herbert Howells. Ook de orgelliefhebber komt aan zijn trekken. Vooraf wordt het Adagio in E van Frank Bridge gespeeld en na afloop de Fugue in G major van Sir Hubert Parry.

De Evensong, een samensmelting van de oude kloosterdiensten van Vespers en Compline, is een van de vroegste rituelen in de volkstaal van de Anglicaanse Kerk van Engeland. Het werd voor het eerst gebruikt in 1549. Evensongs in de Hooglandse Kerk in Leiden zijn sinds 1988 een bekend fenomeen en trekken veel publiek.

Iedereen is van harte welkom om deze bijzondere Evensong bij te wonen en te genieten van de prachtige muziek en de unieke sfeer.

Toegang vrij, aanvang 17.00 uur
De kerk is open vanaf 16.30 uur

Volgende Evensongs dit jaar zijn op:
11 juni – Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons
2 juli – The Choir of Jesus College (Oxford, VK) o.l.v. Peter Parshall
20 augustus – The Willis Chorale o.l.v. Huw Williams
10 september – Leidse Cantorij o.l.v. Hans Brons
8 oktober – Capella Nicolai o.l.v. Giles Brightwell

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *