Evensong Chorale Haganum

Op zondag 8 september 2024 om 17.00 uur zal Chorale Haganum onder leiding van Daniël Rouwkema de Evensong in de Hooglandse Kerk verzorgen. De organist is Willeke Smits en de liturgie wordt geleid door ds. Margreet Klokke.

Dit jonge koor, dat al indruk maakte met vier dagen Evensongs in St. Paul’s Cathedral in Londen en optredens op televisie bij de EO, zal een uitdagend programma uitvoeren. De Evensong start met William Byrd’s achtstemmige ‘Praise our Lord’. De preces & responses zijn van Anthony Piccolo (een Nederlandse Première). Van William Mathias wordt de ‘Jesus College Service’ gezongen, gevolgd door het spectaculaire ‘Laudate Dominum’ van Marcel Dupré. Willeke Smits rondt de Evensong af met de ‘Toccata’ uit 24 Pièces en style libre van Louis Vierne.

Dirigent Daniel Rouwkema, geboren in 1974 in Smilde, werd op 14-jarige leeftijd organist in Smilde en begon al vroeg met componeren en arrangeren, sterk beïnvloed door Engelse koormuziek. In 2002 vertrok hij naar Engeland, waar hij als zanger, organist en dirigent werkte in Chester Cathedral en later in St. George Belfast. Sinds zijn terugkeer naar Nederland leidt hij diverse koren en is hij actief als componist en artistiek leider.

Willeke Smits is organist van de Hooglandse Kerk in Leiden en bespeelt daar het De Swart-Van Hagerbeerorgel en het Father-Willisorgel, naast haar rol als vaste begeleider van de Leidse Cantorij. Ze studeerde orgel, kerkmuziek, en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium en vervolgde haar opleiding in koordirectie en piano. Willeke is een actieve concertorganist en muzikaal coach, en heeft meerdere goed ontvangen cd’s uitgebracht, waaronder met werken van Hendrik Andriessen en Johann Gottfried Walther en de meest recente cd ‘Sweelinck to Bach’.

Aanvang 17.00 uur. Deur opent om 16.30 uur.

U vindt ons ook op Youtube.